Natto is a kind of Japanese condiment made from fermented yellow soybeans that can be considered a super food.
It has many virtues mainly due to the concentration of lecithin and vitamin E.
In addition to its capacity to protect blood vessels, it promotes the proper functioning of the brain and protects against aging, in particular through the vitamin E which is a powerful antioxidant. It strengthens resistance to diseases. The viscosity of its substance helps to preserve the youth of the cell body and its linoleic acids improve blood circulation and prevent aging of the body.
It’s a traditional and popular aliment in Japan. It would have been invented by Buddhist monks.
To enjoy its benefits, simply take a tablespoon a day.
Le natto est une sorte de condiment japonais à base de grains de soja jaune fermentés qu’on peut considérer comme un super aliment.
Ses vertus sont multiples et sont surtout dues à la concentration en lécithine et en vitamine E.
Outre son action de protection des vaisseaux sanguins, il favorise le bon fonctionnement du cerveau et protège du vieillisement, grâce en particulier à la vitamine E qui est un puissant antioxydant. Il renforce la résistance à la maladie. La substance qui constitue sa viscosité aide à préserver la jeunesse du corps cellulaire et ses acides linoléiques améliorent la circulation sanguine et préviennent la vieillesse de tout le corps.
C’est un aliment traditionnel et populaire au Japon.Il aurait été inventé par des moines bouddhistes.
Pour profiter des ses bienfaits, il suffit d’en prendre une cuillerée à soupe par jour.
[…] February 12, 2012 by janinka1 In addition to my post on this super food ”NATTO“ […]