Une recette d’Okinawa, l’île aux centenaires
Ingrédients : (pour 4 personnes)
- 3 grenades
- 2 cuillers à soupe de fructose
- 2 cuillers à soupe d’eau de rose
- Coupez les grenades en deux et taper chaque demi-partie au-dessus d’un bol pour détacher les graines ; enlevez délicatement celles qui restent collées. Retirez toutes les petites peaux qui pourraient subsister.
- Saupoudrez les graines de grenade de fructose et arrosez d’eau de rose.
- Mélangez et dégustez.
Atouts anti-âge : la grenade regorgeant d’anti-oxydants. (cliquer sur le lien pour voir le post correspondant). L’eau de rose : en usage interne est tonique, fortifiante, tranquillisante.
Une astuce : j’utilise cette eau de rose comme tonique le matin, et le soir pour enlever le lait démaquillant, c’est un véritable trésor pour le teint.
A recipe from Okinawa, the island of centenarians
- 3 pomegranates
- 2 tablespoons fructose
- 2 tablespoons rose water
- Cut each pomegranate in half and hit each half-part over a bowl to loosen the seeds, gently remove those who remain stuck. Remove small skins that may remain.
- Sprinkle the seeds of pomegranate with fructose and the rose water.
- Mix and enjoy!
Anti-aging benefits: pomegranate full of antioxidants. (click on the link to see the corresponding post). Rose water: in internal use is tonic, invigorating, but also calming!
A tip: I use this rose water as a tonic in the morning, and evening to remove the cleansing milk; it’s a real treasure for the complexion.
Le Journal du Livre Européen a publié cette recette dans son éditions d’aujourd’hui / This recipe is published today in Le Journal du Livre Européen:
http://paper.li/bookprize/2012/01/29
[…] Rose. The discovery of the medicinal virtues of the rose by the Chinese dates back about 5000 years. They used the rose to relieve headaches, stomach heaviness, sore throat and mouth ulcers. It is astringent and soothing. […]