Quail eggs, duck breast, tortellini, and smoked trout, all in small glasses with agar-agar
Ingredients: (serves 4)
- 8 quail eggs
- 4 fresh tortellini with spinach , taken from a packet bought from a caterer
- 4 g agar-agar
- 4 slices smoked duck breast
- 4 small slices smoked trout
- 50 cl vegetable broth
- 8 small glasses
- Boil the quail eggs 4 minutes in boiling salted water.
- Dissolve the agar in the broth and bring to boil.
- Cook 2 minutes stirring constantly.
- In each jar, put 2 quail eggs, and one slice of duck breast, + a sprig of parsley.
- Cover with the half of the broth and let cool.
- Bring in jelly two hours in the refrigerator.
- Throw the tortellini in boiling water and cook 2 minutes. Drain thoroughly.
- In each glass, place one tortellino and one slice of smoked trout + 1 sprig of parsley.
- Cover with the remaining broth and let cool.
- Bring in jelly two hours in the refrigerator.
Anti-aging benefits: the quail egg can be considered as a super food. It is rich in potassium, magnesium, phosphorus, calcium, iron, vitamins B1, B2, B6,B12, niacin, folate, vitamin A and carotenes. It is stimulating, aphrodisiac,anti-allergic (it is used to treat asthma), anti-fatigue, anti-hypertensive, etc…. In France, Japan, Brazil and other countries, the quail egg is also used (in the form of raw food or hard) in the treatment of gastric ulcer, sexual impotence and hypertension pressure. The Agar-agar, extracted from red algae, is a 100% natural polysaccharideknown for his powerful gelling power. It is rich in minerals and trace elements. Rich in insoluble fiber, it provides no calories. Interesting for a”thinness cooking” it is deemed to accelerate satiety and reduce the absorption of fats and sugars consumed simultaneously. Duck breast. Smoked trout is a fatty fish, rich in nutrients: fatty acids, omega 3, protein and vitamin B. Vitamin B (especially B6) fights against declines in memory that may appear when getting older. Parsley: excellent source of vitamin C, it is also rich in other vitamins, minerals, trace elements. This is a great anti-aging .
Oeufs de caille, magrets de canard, tortellini et truite fumée, le tout dans des petites verrines avec de l’agar-agar
Ingredients : (pour 4 personnes)
- 8 oeufs de caille
- 4 tortellini frais aux épinards, prélevés dans un paquet acheté chez un traiteur
- 4 g d’agar-agar
- 4 tranches de magret de canard fumé
- 4 petites tranches de truite fumée
- 50 cl de bouillon de légumes
- 8 petites verrines
Verrines aux oeufs de caille
- Faites bouillir les oeufs de caille 4 minutes dans l’eau bouillante salée.
- Délayez l’agar-agar dans le bouillon et portez à ébullition.
- Laissez cuire 2 minutes sans cesser de remuer.
- Dans chaque verrine, disposez 2 oeufs de caille et 1 magret, + un brin de persil
- Couvrez avec la moitié du bouillon et laissez refroidir.
- Faites prendre deux heures au réfrigérateur.
Verrines aux tortellini aux épinards
- Jetez les tortellini dans de l’eau en train de bouillir et laissez cuire 2 minutes. Egouttez soigneusement.
- Dans chaque verrine, disposez 1 tortellino et 1 tranche de truite fumée + 1 brin de persil
- Couvrez avec l’autre moitié du bouillon et laissez refroidir.
- Faites prendre deux heures au réfrigérateur.
Atouts anti-âge : l’oeuf de caille peut être considéré comme un super aliment. Il est riche en potassium, magnésium, phosphore, calcium, fer, Vitamines B1, B2, B6, B12, niacine, folate, vitamine A et carotènes. Il est stimulant, aphrodisiaque, antiallergique (on l’utilise pour traiter l’asthme), anti-fatigue, anti-hypertensif,etc… En France, au Japon, au Brésil et autres pays, l’oeuf de caille s’utilise aussi (sous forme d’aliment cru ou dur) dans le traitement de l’ulcère gastrique, de l’impuissance sexuelle et de l’hypertension artérielle. L’agar-agar, extrait d’algues rouges, est un polysaccharide 100% naturel connu pour son pouvoir gélifiant très puissant. Il est riche en sels minéraux et oligo-éléments. Riche en fibres insolubles, il n’apporte aucune calorie. Intéressant pour une cuisine “minceur” il est réputé pour accélérer la satiété et réduire l’absorption des graisses et sucres consommés en même temps. Le magret de canard. La truite fumée est un poisson gras, riche en éléments nutritifs : des acides gras, des oméga 3, des protéines et de la vitamine B. La vitamine B (surtout la B6) lutte contre les baisses de mémoire qui peuvent apparaître lorsqu’on prend de l’âge. Le persil : excellente source de vitamine C, il est riche aussi en autres vitamines, minéraux, oligo-éléments. C’est un anti-âge de premier ordre.
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[…] benefits: Beet. Parsley root has the same qualities as its leaves (minerals including iron, vitamins: A and C above all). This is one of the greatest antioxidant. […]
[…] synthetic drug. It is a plant anti-aging through its antioxidant properties. It is also digestive. Agar-agar. Benefits of colors: red strawberries and green lemon […]
[…] Anti-aging benefits: Chickpeas are high in energy due to their protein and fiber. They are also a good source of potassium, iron, phosphorus, magnesium and vitamin B. They are an excellent complete feed.Eggplant. Peppers. Zucchini. Potatoes. Tomatoes. Onions. Garlic. Olive oil. Ginger. Cumin. Coriander. Parsley. […]
[…] Atouts anti-âge : la courgette. La carotte. L’agar-agar. […]
[…] green tea rich in antioxidants and facilitates weight loss through its draining and fat burning. Agar-agar. Mango. The peach contains potassium, fiber, antioxidants phenolic compounds with which it […]
[…] anti-âge : l’aubergine, l’ail, le tahini (sésame), le citron, le persil, la carotte, la betterave, le céleri-rave (mêmes propriétés que le céleri branche). Ce […]
[…] benefits: Agar-agar. Cucumber. Cottage cheese. Shrimps. Nutmeg possesses antirheumatic and anti-bronchitis virtues, […]
[…] few sprigs of parsley […]
[…] 3 g agar-agar […]
[…] 6 g agar […]
[…] 1 tablespoon finely chopped fresh parsley […]
[…] 8 quail eggs […]
[…] 3 sprigs of parsley […]
[…] cuillers à café de persil […]
[…] cuillers à soupe de persil frais, haché […]