inspired by the famous Portuguese pastry “Antiga confeiteria of Belem”
Ingredients: (for about twenty tartlets)
- 2 nectarines
- 2 tablespoons liquid honey
- 1 roll of ready puff pastry
- 200 g Philadelphia cream cheese
- juice and zest of 1/2 lemon
- 3 tablespoons castor sugar
- Preheat the oven to 350°F (200°C).
- Wash and pit nectarines. Cut into thin slices (a total of about forty slices).
- Unroll the puff pastry and stretch it until it becomes a rectangle. then cut squares of 6 x 6 cm (about twenty square).
- Cover a baking sheet with a sheet of baking paper. Place the pastry squares on top. Top each square with 2 slices of nectarine, then add a few drops on each square of liquid honey.
- Bake for 8 to 10 minutes or until the pastry is golden brown and puffed.
- Meanwhile, mix the Philadelphia cream cheese with sugar, lemon juice and lemon zest.
- Remove tartlets from oven and let cool a little. Top each tartlet with a spoonful of Philadelphia cream with lemon and serve.
inspirées par le célèbre pâtissier portugais “Antiga confeiteria de Bélem”
Ingrédients : (pour une vingtaine de tartelettes)
- 2 nectarines
- 2 cuillers à soupe de miel liquide
- 1 rouleau de pâte feuilletée toute prête
- 200 g de fromage frais Philadephia
- le jus et le zeste d’1/2 citron
- 3 cuillers à soupe de sucre en poudre
- Préchauffez le four à 200° C.
- Lavez et dénoyautez les nectarines. Coupez les en fines tranches (au total une quarantaine de tranches).
- Déroulez la pâte feuilletée et étirez-la jusqu’à en faire un rectangle. puis coupez des carrés de 6 x 6 cm environ (une vingtaine de carrés).
- Couvrez une plaque allant au four d’une feuille de papier cuisson. Placez les carrés de pâte au-dessus. Garnissez chaque carré de 2 tranches de nectarine, puis ajoutez sur chaque carré quelques gouttes de miel liquide.
- Enfournez pendant 8 à 10 minutes ou jusqu’à ce que la pâte feuilletée soit bien dorée et gonflée.
- Pendant ce temps, mélangez le fromage frais Philadelphia avec le sucre, le jus et le zeste de citron.
- Retirez les tartelettes du four et laissez tiédir. Garnissez chaque tartelette d’une cuiller de crème Philadelphia au citron et servez.
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Wow, these look yummy!
Thanks for the visit!!!
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[…] 4 cuillers à soupe de fromage frais Philadelphia […]
[…] 4 ripe nectarines […]
[…] g Philadelphia […]
[…] 170 g cream cheese […]