a recipe from Okinawa, the island of centenarians
Ingredients: (serves 4)
- 2 g (1 teaspoon) agar-agar
- 1 cucumber
- 400 g cottage cheese
- 200 g pink shrimps, shelled
- 10 cl fluid cream
- nutmeg
- 1 teaspoon paprika
- parsley
- salt, pepper
- Peel and grate the cucumber. Put to drain in a colander.
- Put the cheese, cream, agar-agar, a pinch of nutmeg, paprika, salt and pepper in a saucepan and bring to a boil.
- Keep cooking over low heat for 5 minutes, stirring constantly. Let chill.
- Set aside a few shrimps for decoration.
- Pour into a bowl and add the shrimps, and the grated and drained cucumber. Mix gently.
- Fill the glasses halfway with the preparation. Leave in the refrigerator for 2 hours.
- Before serving decorate with shrimps and sprigs of parsley.
Anti-aging benefits: Agar-agar. Cucumber. Cottage cheese. Shrimps. Nutmeg possesses antirheumatic and anti-bronchitis virtues, it is indicated for chronic diarrhea, digestive problems, flatulence, intestinal infections, or asthenia and toothache. It is also said aphrodisiac. Paprika. Parsley.
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une recette d’Okinawa, l’île des centenaires
Ingrédients : (pour 4 personnes)
- 2 g (1 cuiller à café) d’agar-agar
- 1 concombre
- 400 g de fromage blanc
- 200 g de crevettes roses décortiquées
- 10 cl de crème liquide
- noix de muscade
- 1 cuiller à café de paprika
- persil
- sel, poivre
- Pelez et râpez le concombre. Laissez le égoutter dans une passoire.
- Mettez le fromage blanc, la crème liquide, l’agar-agar, une pincée de noix de muscade, le paprika, le sel et le poivre dans une casserole et portez à ébullition.
- Poursuivez la cuisson sur feu doux pendant 5 minutes et remuez sans cesse. Laissez refroidir.
- Réservez quelques crevettes pour la décoration.
- Versez la préparation dans un saladier et ajoutez les crevettes et le concombre râpé égoutté. Mélangez délicatement.
- Remplissez des verrines à mi-hauteur avec la préparation. Laissez prendre au réfrigérateur pendant 2 heures.
- Au moment de servir décorez de crevettes et de pluches de persil.
Atouts anti-âge : l’agar-agar. Le concombre. Le fromage blanc. Les crevettes. La noix de muscade possède des vertus antirhumatismales et anti-bronchitiques, elle est indiquée pour les diarrhées chroniques, les digestions difficiles, les flatulences, les infections intestinales, ou encore l’asthénie et les douleurs dentaires. On la dit aussi aphrodisiaque. Le paprika. Le persil.
Your little dishes look so delicate. Can you please clarify what agar- agar is as all that comes to mind is what I learned in microbiology class…. LOL
Dear Bam, it’s almost that!! http://en.wikipedia.org/wiki/Agar. Maybe you know it with the name of kanten. Anyway it’s an algae (red algae) very rich in trace elements and contributing to fitness and anti-aging. Usually, I buy it under this form:
http://www.bienmanger.com/1F2015_Agar_Agar_Sachets.html
or in Asian shops 🙂
Thanks for your response. I understand that this is very good for your health. I think I have seen it in the health food stores, I will check next time I stop in. Have a great day. BAM
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