belle couleur orange due aux caroténoïdes du potiron, puissants antioxydants
Ingrédients : (pour 6 à 8 personnes)
- 6 tasses d’eau (1,5 L) d’eau
- 4 tasses (600 g) de potiron pelé et coupé en cubes
- 2 pommes de terre, pelées et coupées en dés
- 2 carottes, coupées en tranches fines
- 2 oignons, coupés en tranches fines
- 2 gousses d’ail, hachées
- 1 pincée d’estragon
- sel et poivre selon goût
- 4 tasses (1 litre) de lait
- 1/3 de tasse (8 cl) d’huile végétale
- 1/2 tasse (30 g) de persil, haché finement
- Versez l’eau dans une grande marmite. Ajoutez le potiron, les pommes de terre et les carottes ; puis portez à ébullition. Ajoutez les oignons, l’ail, l’estragon, le sel et le poivre, puis laissez bouillir pendant 20 minutes. Baissez le feu et laissez mijoter 20 minutes de plus.
- Homogénéisez avec un mixer électrique et remettez la soupe dans la marmite. Ajoutez le lait et l’huile, remuez bien et amenez de nouveau la soupe à ébullition à feu doux.
- Laissez mijoter pendant 10 minutes et servez immédiatement dans des bols réchauffés en garnissant chaque portion avec une pincée de persil haché.
Atouts anti-âge : surtout le potiron et les carottes grâce à leur richesse en vitamine A, et beta carotène, si bénéfiques pour la peau.
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beautiful orange color due to the pumpkin’s carotenoids, powerful antioxidants
Ingredients: (serves 6 to 8)
- 6 cups water
- 4 cups pumpkin, peeled and cubed
- 2 potatoes, peeled and diced
- 2 carrots, thinly sliced
- 2 onions, cut in thin slices
- 2 garlic cloves, chopped
- 1 pinch of tarragon
- salt and pepper to taste
- 4 cups milk
- 1/3 cup vegetable oil
- 1/2 parsley, finely chopped
- Pour the water into a large pot. Add pumpkin, potatoes and carrots, then boil. Add onions, garlic, tarragon, salt and pepper and boil for 20 minutes.
- Homogenize with an electric mixer and put the soup back in the pot. Add milk and oil, stir well and bring the soup back to a boil over low heat.
- Simmer for 10 minutes and serve immediately in warmed bowls garnishing each serving with a sprinkling of chopped parsley.
Anti-aging benefits: especially the pumpkin and carrots with their high vitamin A and beta carotene, so beneficial to the skin.
Beautiful orange color. I also really like your spoon.
My Russian spoon? I have a few other, I like them too! there are “souvenirs” from Moscow !
I really do enjoy pumpkin soup, Your adding the carrot to it is a great idea, making it even more richly colored and healthy.
Oh, it’s because of my obsession to add the maximum of antioxydants! Pumpkin and carrots together are a bliss for the skin!!
Thank you for your visit!