TRUE FOOD, seasonal, sustainable, simple, pure
is the title of the wonderful book I received from my dear daughter, for my birthday!!
It is written par Andrew Weil, MD, well known for his healthy recipes and way of life. I already had another book by Dr. Weil, “The Healthy Kitchen”, but this one has gorgeous pictures for each recipe, pictures which make mouths water.
Simple ingredients are used on a very original way. For example this sauce made with Silken Tofu to accompany a Crustless quiche with Smoked Fish (next recipe). Today Caraway Tofu
Ingredients: makes 1 1/2 cups)
- 16 1/2 ounces silken firm tofu, cut up
- 2 teaspoons caraway seeds
- 2 teaspoons freshly grated lemon zest
- 1/4 cup freshly squeezed lemon juice
- 1/4 cup freshly squeezed orange juice
- 1/4 teaspoon salt
- 1 teaspoon freshly ground pepper
- Put all the Caraway Tofu ingredients in a food processor or blender.
- Process until smooth and set aside.
- Store any that you don’t use in the refrigerator for up to 3 days.
Anti-aging benefits: Tofu. Caraway has no specific anti-aging virtue, but it facilitates digestion, is carminative, and probably aphrodisiac because it appears in almost all love potions 😉 Lemon. Orange.
♥♥♥♥
TRUE FOOD (la vraie nourriture) le magnifique livre du Dr. Andrew Weil qui m’a été offert par ma chère fille pour mon anniversaire, n’existe malheureusement qu’en anglais. Les recettes emploient des ingrédients originaux bien que simples, et les magnifiques photos font venir l’eau à la bouche. Bien sûr je traduirai en français chacune des recettes qu’il m’aura inspirées, à commencer par le Tofu au carvi. (sauce d’accompagnement de la recette suivante : la quiche sans crôute, au poisson fumé).
Ingrédients : (pour 1 1/2 tasse)
- 468 g de tofu soyeux ferme
- 2 cuillers à café de graines de carvi
- 2 cuillers à café de zeste de citron râpé
- 1/4 de tasse de jus de citron
- 1/4 de tasse de jus d’orange
- 1/4 cuiller à café de sel
- 1/2 cuiller à café de poivre du moulin
- Mettez tous les ingrédients dans un robot ou un mixer.
- Mélangez jusqu’à consistance lisse et mettre de côté.
- Gardez au réfrigérateur jusqu’à ce que vous en ayez l’usage, maximum 3 jours.
Atouts anti-âge : le tofu. Le carvi n’a pas de vertu anti-âge spécifique, mais c’est une plante qui facilite la digestion, est carminative, et probablement aphrodisiaque car elle figure dans presque tous les philtres d’amour 😉 Le citron. L’orange.
[…] « From the book TRUE FOOD – Caraway Tofu / Tofu au carvi […]